Langer en gezonder leven met OPC’s

OPC’s? Nog nooit van gehoord

OPC’s zijn chemische stoffen (flavonoïden) die je aantreft in de schil en het vlies van vruchten maar ook in de schors van planten, zoals de pijnboom. Ze behoren tot de krachtigste antioxidanten. De Franse professer Jack Masquelier isoleerde deze stoffen in 1936 voor het eerst uit planten. Zijn onderzoek was baanbrekend nu hij aantoonde dat de stoffen een gunstige invloed hadden op de werking van de bloedvaten.

Wees lief voor je bloedvaten

Je weet dat een goede bloedcirculatie een voorwaarde is voor een goede gezondheid. Ook voor diabetes patiënten, die vaak te kampen hebben met een slechte bloedcirculatie en slecht genezende wonden, blijken deze stoffen een erg gunstige effect te hebben. OPCs zorgen ervoor dat de kleinste bloedvaatjes goed blijven functioneren. Hierbij is zowel de doordringbaarheid van de bloedvatwand als de sterkte van het bloedvat erg belangrijk.

Blijf gezond en voel je langer jong

Het verouderingsproces zorgt ervoor dat je meer en meer voedingsstoffen nodig hebt om de bloedvaatjes in goede conditie te houden. Zonder goed werkende bloedvaatjes krijgen je organen, weefsels en je huid niet meer de nodige stoffen om goed te blijven functioneren. Wanneer je de kleinste elementen van je bloedvatenstelsel goed verzorgt, zal je de belangrijkste voordelen ervaren! Een combinatie van een gezonde voeding en een gepaste inname van OPC’s zal ervoor zorgen dat elk hoekje van jouw lichaam die gezonde voeding krijgt! En daardoor blijf je er niet alleen langer goed uitzien maar zal je je ook goed voelen!

OPC’s op het menu, voor een gebalanceerd dieet

OPC’s komen vreemd genoeg voor in de delen van vruchten die je vaak niet opeet. Appels, peren en druiven worden vaak zonder schil gegeten, vaak omdat ze bespoten worden. Precies in de schil en de pitjes komen deze stoffen voor! In de volgende voedingsmiddelen komen, in volgorde van belangrijkheid, de meeste OPC’s voor: kaneel, cacao, hazelnoot, bruine bonen, cranberry’s, aardbeien, druiven(pitten) en frambozen. Verder is ook het extract van de pijnboomschors een voorname bron van OPC’s. Door deze voedingsbestanddelen wat vaker op je menu te plaatsen, hou je je lichaam in topconditie! Lukt het niet om genoeg OPCs via je normale eetpatroon binnen te krijgen, dan zijn er tegenwoordig ook voedingssupplementen beschikbaar om het tekort aan te vullen.

Geef een reactie